Instagram video indir

Altın 1750 dolar/onsun üzerine test etti

Paladyum de platin gibi kırmızıda kapattığı bir haftayı geride bırakırken, üst üste ikinci haftayı da kayıpla tamamladı. 2666 dolar/ons …
Altın 1750 dolar/onsun üzerine test etti ÇağrıMerkezin

Paladyum de platin gibi kırmızıda kapattığı bir haftayı geride bırakırken, üst üste ikinci haftayı da kayıpla tamamladı. 2666 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2638 dolar/onstan haftayı tamamladı ve yüzde 1,1 kaybı hanesine yazmış oldu.

Altın iki haftanın arından geçtiğimiz hafta yeşile dönerken, güçlü bir kapanış yapmaya başaramasa da 1750 dolar/onsun üzerini test etmesiyle dikkatleri üzerine çekti. 1729 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, paskalya dolayısıyla haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Dolar endeksinin 93 seviyesinin aşağısının test edilmesi ve ABD 10 yıllık tahvil getirisinde 1,70 seviyesinin aşağı yönlü kırılması altın fiyatını destekleyen unsur olarak hafta boyunca öne çıktı. ABD’de yatırım teşvik paketi tartışmalarının yanı sıra şimdilerde vergi artırım tartışmaları da başlamış durumda. Yatırım paketinin finanse edilmesi için kurumlar vergisinin artmasının gerektiğini savunan ABD Hazine Maliye Bakanı Janet Yellen piyasanın üzerinde baskı kurmuş oldu. ABD 10 yıllık tahvil getirisinin hafta içinde 1,62 seviyesine kadar geri çekilerek son 10 günün en düşük seviyesini kaydetti. Diğer taraftan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in katıldığı bir video konferans toplantısındaki sözleri piyasaya yön veren gelişme olarak öne çıktı. Başkan geride bırakılan ekonomiye dönmenin kolay olmayacağını savunurken, fiyat artışlarının geçici bir süreliğine yaşanmasının enflasyonda kalıcılık yaratmayacağını vurguladı. Başkanın sözleri sonrası dolar endeksindeki geri çekilme yaşanırken, altın fiyatına yansıması pozitif yönlü oldu. Sarı maden 1758 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Altın haftanın sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramasa da haftalık seansı 1743 dolar/onstan tamamladı ve önceki haftaya kıyasla yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de altına benzer şekilde kazançlı bir haftayı geride bırakırken, 25 dolar/ons seviyesinin üzerinde kapanış yapmayı başardı. 24,95 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 25,26 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı ve önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 1,2 kazanç yazmış oldu. 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kapanış yapmayı başaran beyaz maden, 25 dolar/onsun üzerinde kalabildiği sürece pozitiflik sürecektir.

Platin hafta ortasına kadar pozitif bir seyir içerisinde hareket ederken, haftanın sonuna kadar bu pozitifliği sürdüremedi. 1214 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin, 1248 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak şubattan beri kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydetti. Ancak haftalık kapanışını bu seviyeden yapamayan kıymetli maden, seansı 1205 dolar/onstan tamamladı ve önceki haftaya kıyasla yüzde 0,7 kapanışı yaptı.

Paladyum de platin gibi kırmızıda kapattığı bir haftayı geride bırakırken, üst üste ikinci haftayı da kayıpla tamamladı. 2666 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2638 dolar/onstan haftayı tamamladı ve yüzde 1,1 kaybı hanesine yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasasında işlemler dünya fiyatlarına yakınsamaya başlarken, fiyat farkların daraldığı bir hafta geride kaldı. Altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde 0,50- 1,00 dolar/onstan gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 7.252 kg altın, 25.417 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Kaynak Doğukan ÇİÇEK / TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
EURUSD analizi ÇağrıMerkezin
Read More

EURUSD analizi

Euro bölgesinde piyasalar bölgeden gelen PMI verilerini takip etti. IHS Markit’in açıkladığı verilere göre hizmet PMI endeksi Mart ayında 49.6 ...

Tepki alışı bekleniyor

Başkan Biden 2,2 trilyon dolarlık mali paket detaylarını paylaştı. Şirketlerin vergi yükünü %21’den %28’e artırarak finanse edilecek paketin ...
Youtube video indir